søndag 14. oktober 2012

Verdens kuleste lekekasse :)

På fredag skulle jeg bare innom bruktbutikken med litt ting og tang. Måtte selvfølgelig ta en liten runde da jeg først var der, og da sto denne lille kassen og ropte på meg.
Jeg ante ikke hva jeg skulle bruke den til, men tok den hjem og fikk vasket den. Da sto det plutselig klart for meg at det skulle bli lekekasse til mini, han trenger en ny da den kurven vi har brukt til nå egentlig hører til på hytta:)
Det var bare å kjøre ut igjen og få tak i hjul, skru på og vips så hadde vi verdens råeste lekekasse:) Mini er også enig, han liker å skyve på kassen. Av leker liker han aller best Brio klovnen, med en gang en begynner å pusle den sammen så kommer han krypende i bånn gass for å rase den igjen:)
Bodyen mini har på seg er av dem jeg sydde tidligere i høst. Buksa fant jeg i en skuff på syrommet. Den var merket 80/86 så den passer bra, litt lang bare, men da har han litt å vokse i:)
I bakgrunnen ser dere en av mine dårlige samvittigheter, lappeteppet mitt. Jeg kuttet biter og sydde sammen toppen for snart et år siden. Så kom mini og i uker og måneder med inn og ut av sykehus ble det ikke veldig mye tid til søm. I vår fikk jeg montert med vatt og bakstykke og sånn ligger det enda. Kvier meg for å ta fatt på lukkekanten, det er så klurete med et så stort prosjekt i symaskinen. Men nå når jeg har vist det her må jeg kanskje til pers? :)

lørdag 13. oktober 2012

Riddere og draker :)

Ligger litt etter med bloggingen på enkelte områder:) Denne genseren ble til da nestminstemann skulle i bursdagsselskap i august. Han har selv valgt stoff til ermene, det var viktig at det skulle være en stripearm og en stjernearm :) Han fikk valget mellom sort, grønt og rødt og valgte da sort:) Til kanter valgte han det røde. Jeg syns det ble superkult! Genseren er i str. 110/116, lang og smal slik jeg liker det:)

torsdag 11. oktober 2012

Pass dykk, indianarane kjem :)

Dette stoffet har ligget leeenge, et år ihvertfall. Har det i orange/grønn kombinasjon også og har bare kommet så langt som til å klippe og nesten sy sammen en genser i det, som for øvrig er alt for liten til JE nå i alle tilfelle. Men over til denne kombinasjonen, elsker stoffet så aner ikke hvorfor det har blitt liggende. Tok det frem for å sy en prøvebody i str. 74, den ble så fin at jeg bare måtte sy mini en også i str. 80.
Prøvebodyen ble bra så den havnet i butikken. Må forresten få sydd sammen den orange/grønne genseren, ja det må jeg. Så snart jeg har passende interlock i coveren skal jeg få det gjort :)
Ble et lite livebild på minien også denne gangen :)

onsdag 10. oktober 2012

Me like :)

Jeg digger virkelig fargene i denne genseren. Det gule lyser så fint opp i det røde/orange. Heldigvis er den for stor til mini enda så den henger i hobbyrommet og lyser opp tilværelsen:) Mønster fra ett eller annet Ottobre, med litt endringer. Stjernestoffet kjøpte jeg fra en selger på DaWanda i sommer. Kantet med gul Hilco interlock, gule coversømmer nede og i raglanskjæringene, lange gule ribber og orange plastknapper. Kan det bli mer smashings? Jeg er ihvertfall forelsket:) Genseren er str. 86, forhåpentligvis passer den når det blir litt mer vinter sånn at mini kan ha den over ullbody. Den er noen nummer for stor for dukken så h*n drukner nesten i den :)
Det ble noen smekker til butikken i dette stoffet også da jeg først var i gang :)

tirsdag 9. oktober 2012

Søte bambier

Nydelig skjønne bambier på jersey. Jerseyen kommer fra NOsh Organic, jeg har kjøpt den hos Kreativ. Litt usikker på hvordan denne blir i bruk da jerseyen har lite stretch. Søte er de uansett:) Str. 74 på body og 80 på bukse. Det er egentlig greit at buksene er litt større enn bodyen syns jeg, så varer de lengre. De blir liksom ikke FOR store så lenge ribben er stram nok til å holde det hele på plass.
Dete r bambier inni lommen også, men det glemte jeg visst å ta bilde av. Ble "forstyrret" av kunder rett som det var da jeg sto og fotograferte LOL.

mandag 8. oktober 2012

Ugler i lange baner

Jeg bare digger uglene fra JNY, og gleden var stor da Gekko tok de inn:) Først ut er et lite sett til den nye snuppa i familien. Body opprinnelig fra Ottobre1/12, men endret nederst str.74. Buksa er nederste del av Jubel knytebukse med egne lommer str. 74. Bodyen er kantet med lilla interlock fra Liandlo og buksa med rosa Hilco interlock. Husker ikke hvor velouren og ribben kommer fra, fant det i lageret :)
Ugler i lommen :)
Minste snuppa her i huset måtte også få ugler:)Mønsteret er fra Ottobre 4/12 bredde 128, lengde og ermelengde 134. Går så kjapt å rynke med overlocken:) Jeg får ikke til den strikkgreia somer i annenhvert Ottobremønster så tidligere sydde jeg bare med rynketråder, men det går jo sååå mye kjappere med overlocken og så slipper jeg å bytte maskin :)
Mini fikk seg en genser i de blå uglene. Planen er at denne skal passe i vinter når han antageligvis skal ha ullbody under. Str. 86 og jeg aaaaner jo ikke om han vokser så fort, viss ikke får den bli med til butikken. Til våren blir det nok vanlig body igjen så da har han ikke bruk for gensre. Mønsteret er ra Ottobre 4/12 og som jeg oppdaget på kjolen i forrige innlegg, er det mønsteret litt smalt øverst under armen. Tiden vil vis om den funker over bodyen som tenkt.
Ble noen uglesmekker til butikken også:)

søndag 7. oktober 2012

Så heldig jeg er!

Ja, jeg er superheldig for jeg skal nemlig snart bli tante! Til verdens søteste lille sjarmtroll, ventetiden har vært lang, men nå er det ikke så lenge igjen til hun kan sette føttene på norsk jord og bli en ordentlig del av familien :) Den kommende tanten må selvfølgelig sy litt, og det har jeg gjort, en hel haug og mer blir det. Først ut her på bloggen får bli dissse to kjolene. Først testkjolen i grønne kløver og med prinsesse lommer. Hadde ikke mønster på enkle jerseykjoler så jeg har endret på gensermønsteret i siste Ottobre. Str. 80 slik at jeg kunne teste på mini. Var litt i smaleste laget øverst i ermene over ullbodyen ( og så jeg som har sydd en del gensere i dette mønsteret som er tiltenkt å ha over ullbody i vinter).
Endret litt på ermene og sydde en ny i grønn velour fra S&S og oldemorsruter på lommene fra Liandlo. Glemte å prøve denne på mini. Har overrekt begge to så får de se om de får brukt dem :) Er jo ikke sikkert de passer før til våren heller, det vil tiden vise:)

lørdag 6. oktober 2012

Gule prikker

Det er vel ingen hemmelighet at jeg har blitt glad i gult. For noen år siden klarte jeg ikke tanken på fargen, men nå har vi ganske mye gult her i huset:) Store gule prikker kjøpte jeg hos strømming i vår, de har ligget til nå, men fikk nå bli en body til mini. Valgte brune kantebånd siden jeg har en bukse i tankene som den skal passe til. Ryggen har jeg ikke tatt bilde av, men der er fargene motsatt hvitt med gule prikker. str. 80
Ble et par smekker også av stoffet, var egentlig tiltenkt mini, men han sikler ikke så mye for tiden så de havnet i butikken. Kan jo alltids sy noen nye viss det trengs:)

fredag 5. oktober 2012

Ullpysj

Vi går definitivt mot kaldere tider og ull er nesten et MUST. Denne ullpysjen har ligget nesten ferdig lenge. Ulla er fra myllymuksut og deilig myk. Litt vanskelig å sy av siden det er så mye stretch i den. Jeg hadde ikke fått den brune ullinterlocken enda da denne ble påbegynt så kantene er i samme ulla :) Var fryktelig vanskelig å kante med denne, den skled i alle retninger. Den lå lenge å bventet på at jeg skulle rekke opp kantingen, men så gjorde jeg den heller ferdig. Vil funke supert i vinter denne. Målet er at den skal passe hele vinteren, størrelsen er sånn ca. 80/86, Minien vokser i rakettfart så tiden vil vise hvor lenge den varer. Nå er han 9 mnd, 11 kg og 79 cm. Bruker str. 80 i klær for tiden og har enda litt å gå på der :)
Tok med en haug klær ned i butikken i dag for å ta bilder, mye bedre lys der og så har jeg søte "Anna" til å posere for meg. Anna er 1 år, men passer best 74 i klær så denne er litt i største laget :)