fredag 28. januar 2011

Restekort

Eller, ja, de er i hvert fall laget av rester etter de to LO'ene under :)

Først et med giraffstempel som ble innkjøpt på papirfesten i fjor høst, har ikke montert det før nå *flau*. Er han ikke søt da? Giraffen er fargelagt med copics.


Og så et med tekststempel fra Papirloftet.Alle papirene er fra Fancy Pants.

tirsdag 25. januar 2011

Ikkje så godt med badeskum

Enda en LO :)Denne gang av minsten som i mars i fjor fikk prøve vårt nye badekar for første gang. Badeskummet smakte ikke så veldig godt ;)

mandag 24. januar 2011

Eg tar naså di

Jeg har scrappet!!! Ja, du ser riktig, endelig har jeg scrappet igjen. Det ble en helt enkel side, uten tekst av bilder som har ligget i snart to år :)

Beklager den dårlige bildekvaliteten

søndag 23. januar 2011

Trekantsmekker

En haug nye trekantsmekker er klare:)
Disse havner etterhvert e eplabutikken :)

TraktorpysjMinstemann trenger sårt nye pysjer og nå har jeg endelig fått sydd en til ham.
intelock med traktorer fra Cetho, Hilco ribb fra Sydilla. Mønsteret er fra Ottobre, tror det er nr. 6/09 st. 98


lørdag 22. januar 2011

Strikket klut


Jeg har strikket min første klut:) Det er rart hvordan vi mennesker forandrer mening etter som tiden går. Da jeg så de første klutene dukke opp på nettet var min første tanke : hvorfor i alle dager strikke kluter? Det må da være både billigere og mindre tidkrevende å kjøpe klutene ferdig. Og ja, jeg har digget strikkete kluter lenge, men da den ferdige typen man får i butikken :)
Men nå har jeg da altså strikket min første. Den er strikket i Mandarin naturell fra Sandnes garn på pinne nr.4. Den er myk, lett og luftig, ikke for tung og kompakt.Nå har jeg ikke prøvd den enda så nå gjenstår det bare å se om den virker :)
Flere kluter er også underveis:)

torsdag 20. januar 2011

Heklet sjal

I romjulen heklet jeg dette sjalet til søsteren min. Jeg har brukt merino extra fine fra Drops, et herlig garn for den som ikke tåler at det klør:)
Hadde ikke noe mønster som passet så da ble det litt på gefylen :)

onsdag 19. januar 2011

Lappekjole


Jeg har en skuff der jeg samler alle de bittesmå stoffbitene som ikke kan brukes til noe annet. Det er her det havner alt det som ikke er stort nok til trekantsmekker engang. Denne skuffen har vært min store dårlige samvittighet i det siste. Innholdet bare vokser og vokser og blir selvfølgelig aldri brukt. Til slutt fant jeg ut at jeg enten måtte kaste det eller bruke det til noe.
Det var sånn denne kjolen ble til. Fremsiden er lappet sammen av små biter jersey, de litt større bitene fikk bli ermer og bryststykke. På bryststykket har jeg applikert på en "knappestolpe" og sydd på knapper.


Jeg ble litt lei av lappingen på forstykket så jeg har brukt et helt stoff til bakstykke. Har aplikert på et tre av rester og fikk brukt enda litt knapper:)

lørdag 8. januar 2011

Gensere i lange baner

Eller i hvert fall 3 stykk foreløpig. Plutselig er det gøy å sy igjen :) Har sydd en haug trekantsmekker også, men de havnet visst inn på Epla med en gang.

Nå ja, først ut er en genser til JE i str. 98. Undervannsmønsteret til Johanna er bare sååå fint. Har pigget det opp litt med røde stjerner fra JNY og den kombinasjonen var bare knall i mine øyne :) Turkise ribbekanter for å friske opp enda mer.


Så har det blitt to stykk til AL i en størrelse mellom 116 og 122.
En i lilla kløver fra Cetho, digger det stoffet så mykt og godt :) Matchet med turkise ribber, digger kombinasjonen :)Til slutt en fluesopp genser for å matche overallen jeg sydde tidligere. Har satt ribb i livet på denne :)

mandag 3. januar 2011

MonstertrucksDette settet laget jeg litt før jul til en gutt som ble født 10.10.10. Jeg sydde litt stort, str. 74 så har han noe å vokse inn i.
Genser i turkis interlock med monstertrucks er fra Sydilla, ribben er fra Stoff & stil.Til genseren ble det en enkel helsvart bukse. Hilcovelour, også den fra Sydilla og samme ribb som til genseren
Laget også noen matchende trekantsmekker, disse kan jo brukes før resten av settet passer :)