mandag 24. juni 2013

Flaggermustopper

Eller er det ikke det de kalles tro? Endelig fant jeg et slikt mønster til barn, etter å ha lett en stund. Har hatt litt stoff liggende som skulle bli topper til 10 åringen, men ikke funnet noe mønster hun kunne godta før nå. Hun er litt kresen og de fleste stoffer blir for barnslige i hennes øyne. Helt tilfeldig kjøpte jeg et nummer av Alt Om Håndarbeide på narvesen her om dagen, skulle egentlig kjøpe Ottobre Woman, men da jeg ikke fant det så tok jeg med meg et annet istedenfor:) Der fant jeg mønster på denne toppen her, eller kjole står det i mønsteret, men snuppa er veldig bestemt på at det er T.skjorte og ikke kjole LOL Ihvertfall fikk jeg sydd noen topper til henne. Valgte str. 10 år siden jeg har erfaring med at AOH har store størrelser. Det første er sydd i samme stoff som i bladet, denne var hun med å sydde selv og ble storfornøyd! "denne er jo akkurat som yndlingstoppen min" utbøt hun, det er jo bra tilbakemelding:) Sydde etterpå en som jeg ikke har fått tatt bilde av, den var i bruk i dag:)
Disse var så utrolig lette å sy så jeg forminsket mønsteret til str. 8 år og sydde en til 8åringen også. Valgte å kante halsen på denne istedenfor å falde. Stoffet er Tulipa fra Lillestoff som jeg har i butikken:)

lørdag 22. juni 2013

Favorittstoffer

Driver jo og rydder litt i stoffhyllene. Noen stoffer blir liksom mer favoritter enn andre og er litt vanskeligere å kvitte seg med. Men siden jeg som regel ikke syr flere plagg til ungene av samme stoff så er det jo bare dumt at det blir liggende. Ridderstoffet kom vel før sommeren i fjor og jeg sydde en T-skjorte til eldste sønnen, på høsten ble det en genser til en kamerat. Nå ble restene til T-skjorter, sydde et par til,men de havnet ikke på bilde. Sorte stjerne og striper til ermer gir mer liv:) Alle stoffene er fra Liandlo. Kantet med limegrønn hilco interlock.
Til siste bondegårdsstoffet, mini har både en heldress og body med tilhørende bukse av dette. Liker så godt fargene i dette :)

onsdag 19. juni 2013

Havfruekjole

Da jeg fikk stoffer fra Kreativ for en stund siden, falt minstejenta for dette havfruestoffet. Det var tiltenkt henne så det var jo bra hun likte det:) Jeg trodde det var interlock, står ikke noe på nettsiden uten at det er 100%bomull, men så viste det seg at det er en singeljersey. Derfor er det ikke så mye stretch i seg og det passet ikke til det jeg hadde tenkt. Fant ut at en ledig kjole vill passe, hun hadde så lyst på noe i det så jeg måtte bare sy. Det faller ikke så fint, men det funker nok fint til 8 åringen i sommer:) Mixet litt diverse mønster str. 134.

tirsdag 18. juni 2013

Sommeroveraller

Det er egentlig ganske gøy å rydde i stoffhyllene, jeg finner masse fint som jeg nesten hadde glemt:) Disse to stoffene er begge veldig myke og gode, perfekte som nattplagg. Mini er så varm av seg og svetter mye om natten. Jeg har derfor laget to "sommeroveraller" som selfølgelig også kan brukes på dagtid viss det skulle bli vær til det. Må lage litt flere av disse viss jeg får tid:) Mønsteret er fra Ottobre 3/13, jeg har bare kuttet ut lommene og laget knepping på den ene skulderen, eller rett fra mønsteret:) Løvene fra ikasyr er bare sååå søte og stoffete er diligt mykt:) Sydde en body av dette i fjor høst, men den er det lenge siden han vokste ut av
Og så fant jeg plutselig en meter av disse froskene på interlock, herlige og myke de også :)

søndag 16. juni 2013

Heldresser

To stykk heldresser til minsten. jeg har sikkert sagt det før, men heldressmønsteret i ottobre 1/13 er veldig bra! Ihvertfall som et utgangspunkt, men det funker sikkert som det er også. Jeg har prøvd både minikrea og onion sitt uten å være videre fornøyd. Dette har jeg forstørret til 92 og endret litt på, liker når det er litt form på plagget og ikke at det er helt rett i kantene. Først ut er romskipstoffet fra LIllestoff, det har jeg kjøpt hos Lisi design på Jærhagen på Klepp:) Røde stjerner til ermene ble en fin kontrast og så sparte jeg litt på stoffet:)
Så kommer en med elefantene til Znok, denne rakk jeg ikke ta bilder av før den ble tatt på så det blir bare livebilder:) Har hatt disse stoffene leeenge og hadde planlagt denne heldressen før mini ble født, men nå er den ihvertfall laget:) Og det på tide, for han kan vel ikke bruke heldresser så mye lengre:( men som sommerplagg er de helt supre, luftige og gode:)

lørdag 1. juni 2013

Sommerklær til minsten

Det er ikke slutt på sommerklærne enda:) Forhåpentligvis får vi litt mer bruk for dem etterhvert:) Først en liten sommerdress i de herlige giraffene, det stoffet er bare sååå mykt. Perfekt også som pysj, mini blir så varm og klam om natten. Valgte hvite kanter til, det er så sommerlig og friskt:) Mønsteret er fra S&S str. 92. Har faktisk hatt det mønsteret liggende ubrukt siden 5,5 åringen var 2. Jeg er ikke så glad i amerikansk lukning så valgte å sette i trykknapper i tillegg så slipper vi at plagget glir ned over skuldrene Body i det søte hundestoffet fra Liandlo, kantet med hvitt på denne også. Mønsteret er fra Ottobre 3/13. Har laget et par til fra dette mønsteret , men neste gang skal jeg lage skjæringen noe høyere, den sitter litt for langt nede. En liten shorts i turkise striper. Str. 92 Shortsen kan brukes til hundebodyen, men passer også til flere av de andre bodyene jeg har laget. Det blir visst mye turkis i sommer:) Og så fant jeg noen bilder fra forrige helg der bosyen er i bruk. Her viser det godt at skjæringen er litt for lav :)