søndag 25. april 2010

Strikket vest

En liten vest jeg har strikket til JE oppskriften har jeg funnet
her
Ble kanskje litt vel mye retro denne LOL. JE likte den ikke noe særlig og reiv og sleit for å få den av. Jeg måtte avlede oppmerksomheten litt for å få tatt noen brukende bilder:) Hver gang jeg finner frem vesten så får jeg et " nei, vil isse ha den" til svar LOL. Kanskje jeg må strikke en i en annen farge for egentlig liker han jo å bruke vest.
Jeg har byttet ut kanten nederst med perlestrikk. Ser i ettertid at jeg burde ha strikket med en nr. mindre på pinnene her, den strutter så fint ut nederst LOL. Det viser jo ikke når den er i bruk da:)


lørdag 24. april 2010

Buksedress til snuppa

Jeg har testet ut mønsteret på buksedress som var i siste nr. av Symagasinet. Ofte er de litt store i størrelsen, har sydd i str. 6 år uten sømrom til snuppa som normalt bruker 110/116 jeg vil si at størrelsen er helt perfekt, de skal jo være litt baggy :)
Denne er sydd i stretch frottè fra Sewbaby. Ikke den beste frottèen jeg har kjent, men den funker fint til bukser. Knytestropper av gammelt sengetøy kjøpt på Etsy.
Har aldri sydd smock før, men det var jo super enkelt blir garantert mye av det fremover:) byttet ut smocken nederst på beina med strikk.

Snuppa digget den selv om den helst burde vært rosa:) God bevegelsesvidde er det også :)

mandag 19. april 2010

Body i frottè

Jeg har veldig sansen for frottè for tiden bare synd at det er så lite utvalg her i landet. Denne er fra Myllemyksut kjøpt hos Cetho og er fantastisk deilig og myk. Har nesten lyst på noe selv i denne:)
Bodyen er sydd etter samme mønsteret som før, men har endret på flappene slik at den bakerste går lengre opp fremme og fremstykket er nesten beint. Har ikke prøvd den på enda så det blir spennende og se om den passer.
Jeg har kantet med interlock, husker ikke helt hvorfra men det må være JNY eller Mjuka tyger. Trykknapper fra Snapsource.
str.92

tirsdag 13. april 2010

Undertøy sett

AL hang over meg da jeg åpnet pakke fra Sewbaby i forrige uke og Hello Kitty stoffet tittet ut:) Hun proklamerte strakt at hun ville ha undertrøye og truse, helst i både lilla og rosa:) Jeg hadde vel først tenkt meg en sommerkjole eller to, men ga etter for presset etter hvert. Har liksom aldri sett for meg at jeg skulle sy truser, men det var faktisk gøy og så trenger man så bittesmå biter at de kan bli fine resteprosjekt. Trusa ble bittelitt liten så jeg skal flikke litt på mønsteret til neste gang:) Ellers satt det perfekt og snuppa var stofornøyd.
Valgte turkis ribb til for at det ikke skulle bli alt for sykkersøtt.
Den tynne Kitty jerseyen var forresten noe herk å sy i, men den er jo søt da:)
str.110

mandag 12. april 2010

Trekantsmekker og butikk på Epla

Når jeg først har stoffer fremme så klipper jeg som regel til et par trekantsmekker i samme slengen. Disse har blitt klare i løpet av helgen. De fleste er det to av, emn jeg har bare fotografert en av hver. Diverse jersey og interlock på fremsiden,velour på baksiden.Alle disse har flyttet inn i min splitters nye butikk på epla. Ta gjerne en tur innom viss du vil:)

søndag 11. april 2010

Elefant og ape/løve body

Nå er virkelig våren kommet !!! Tiden er kommet for så vidt å gå over fra ull til bomull innerst, i hvert fall her hos oss. Minsten bruker fortsatt bodyer så da har jeg slengt sammen to stykk til ham :)Perfekte under overaller eller med en vest over nå før varmen setter inn for alvor.

Den første er egentlig den andre jeg sydde :) Hærlig grønn interlock med gule elefanter. Var skeptisk til fargekombinasjonen første gang jeg så den, men nå har det blitt et av mine favorittstoffer. Angrer på at jeg bare kjøpte en meter.
Elefantene er fra Znok, designet av Johanna , ribb fra ? lurer på om det kan være en gammel bit fra S&S de har ikke den fargen nå lengre og det er synd for den passer så godt til så mye og nå er min lille bit snart slutt :(
Trykknapper fra snapsource, digger alle de fine fargene de kommer i :)
str. 92 :)Minsten valgte selv stoffet og var storfornøyd :)
Fargene ble litt blasse på bildet over, de er mer som på bildet under.


Den første bodyen jeg sydde var i det gule ape/løve stoffet fra JNY, også designet av Johanna. Dette er også et av mine favoritter :) Endret mønsteret bittelitt etter at jeg sydde denne.

tirsdag 6. april 2010

JungelkosebukseNy kosebukse til minsten. Denne gang i jungelvelouren fra JNY. Kult med mønstret velour, men er ikke helt fornøyd med kvaliteten. Den er ganske tynn og korthåret og "ekkel" og ta på, men den funker jo helt greit likevel.
Mønsteret er fra Ottobre, må minne meg selv på å endre det litt til neste gang, det er ganske langt i beina og relativt kort i ryggen så jeg mistenker at når beina har passe lengde så er det for kort i ryggen. Str.92. brun ribb fra stf2000.JE var mer opptatt av AL sitt Fiffihus enn å bli tatt bilde av ;)

Her stikker han av fra hele seansen ;)

mandag 5. april 2010

Jobbtunika til mamma

Da mamma så klærne jeg hadde sydd i den rosa bondegårdsjerseyen fra JNY, så fikk hun lyst på en jobbtunika i den grønne. Som sagt så gjort, jeg kjøpte hjem litt mer stoff og satte i gang :) Har målt litt fra en tunika som passet og brukt et mønster for å få ermehullene riktig, resten har jeg tegnet selv. Laget først en prøve i et annet stoff og justerte bittelitt i halsen.
Tunikaen har to store lommer nederst, de viser ikke så veldig godt på bildene, jeg var veldig flink med mønstertilpassningen *glis. Det er også en liten lomme til penner i sømmen over brystet, den viser ikke på bildet da det bare er en åpning i sømmen og lommeposen henger på innsiden.
Jeg gleder meg til mamma skal gå på jobb i denne :)lørdag 3. april 2010

Heklet kurvPå badet på loftet har jeg noen praktiske heklete kurver i grønt som jeg har kjøpt. Hadde veldig lyst på noe liknende i orange til det nye badet. Selvfølgelig fant jeg ikke det noen steder, da er det bare å hekle selv:) Disse oldemorsrutene skulle egentlig bli en pute, men så endte de opp som kurv i stedet:)

fredag 2. april 2010

Se hun scrapper

Ja, for tenk det er jo år og dag siden jeg har scrappet. Tirsdag hadde vi treff i butikken og jeg fikk laget hele 3! LO'er. For meg er det ganske mye.
Gamle bilder fra i fjor vår på alle sammen, har nesten ikke scrappet siden da jeg. Flere av disse pakket jeg faktsik kit til til papirfesten i fjor høst. Papirer fra Little shoebox på alle sammen jeg har klippeklippeklippeklippet masse. Liker det veldig godt og sammen med 3D puter i forskjellige tykkelser gir det en kul effekt.
Beklager bildekvaliteten, de ble jo utrolig dårlige:(

Bildene ble tatt i mai i fjor. JE sitter sån fint og leker med biler. Han satt slik i flere timer. Først flyttet han den ene bilen litt forover, så fulgte de andre etter :)Gang på gang på gang.


Minstemann rutsjer helt på egenhånd:)AL fikk ny sykkel i fjor vår og det var stor stas med to jul:)


Og siden jeg var så godt i gang så slengte jeg sammen en til i går kveld. Ble nesten litt imponert over meg selv nå *fnis* Mangler tekst på denne, men det kommer:)