søndag 30. august 2009

Velouroverall

AL likte så godt den sort/gråstripete overallen jeg sydde tidligere. Hun ville gjerne ha en slik selv i "jentefarger" som hun sier. Hun valgte selv ut den lillastripete velouren og jeg har matchet det med rødt.
Mønstert er opprinnelig fra ottobre, men jeg har fortsørret det en størrelse, laget rettere ben og satt ribb nede i beina. I tillegg har jeg på denne satt glidelåsen fremme så er det lettere å få den av og på selv.

på bildene har buksa vært i bruk en hel dag så ren er den ikke :)
AL spurte da hun tok på seg denne om morgenen, om ikke jeg kan sy maaange slike LOL. Så tydelig at hun liker den. Det blir helt sikkert flere da de er gøye og sy og så er de veldig praktiske nå når det lir mot høst og vinter:)

fredag 28. august 2009

Rosa bambi

Enda et nytt høstsett til AL. Likte så godt tunikamønstret i forrige ottobre at jeg har laget en til. Det ligger faktisk enda en på sybordet. Det er rart med det når man har funnet et mønster man liker. Satser opå at jeg snart finner et nytt mønster så det blir litt variasjon i høstgarderoben LOL
Har lagt til en del på lengden på denne også.Det mønstrete stoffet er et helt hærlig mykt tynt joggestoff som jeg kjøpte i en liten stoffbutikk i danmark i sommer. Da jeg kom hjem syns jeg det ble litt vel sommersligt, men ved å blande det med brun velour syns jeg det ble riktig så fint. en liten bambiapplikasjon ble det også:)

Og så bukse. Valgte å ikke ha ribb i beina på denne. Mønsteret er fra ottobre nr. 1 20004 tror jeg det var. har satt i ribb istedenfor linning og laget det en del bredere nederst i beina. klippet uten sømrom da AL er så smal.


settet samletOg så på snuppa i morges før hun dro i barnehagen. hun var superfornøyd og fikk masse skryt i barnehagen.
Det eneste dumme med dette settet er at buksa ble litt kort, selv om jeg laget den 5 cm lengre en de buksene hun brukte i vår. Hun har jammen vokst i sommer og det har vi ikke lagt merke til siden hun kun har gått i kjoler :)
Jaja den kan jo brukes en stund og så får jeg vurdere om jeg skal sette ribb i likevel.

fredag 21. august 2009

Masse sydd

Jeg har ikke scrappet i det hele tatt i sommer, men jeg har sydd masse. Jeg legger det her selv om dette skulle være en papirblogg LOL ikke kunne vel jeg vite at jeg skulle bli så kraftig bitt av sybasillen igjen.
Som sagt så har jeg sydd masse, men har ikke rukket å få tatt bilder av alt enda da det blir tatt i bruk med det samme det kommer fra symaskinen :)

Først ut er et sett jeg sydde til minsten før vi dro på ferie. Deilig myk velour fra Stoff og stil. Ribbekanten er også derfra. Stoffet i hetta har jeg kjøpt på Ebay.
Ble veldig fornøyd med denne jakken:) Størrelse ca 86/92. Begge mønstrene er hovedsaklig fra Ottobre, begge er endret på.Jeg sydde også en kortermet body i samme stoff som i hetta på jakken. ble ikke fullt så fornøyd med denne. Mønsteret er fra Ottobre og er veldig vidt og ganske "firkanta" nederst. Må nok endre litt på det til en annen gang, men den funker jo sånn som den er nå også. Glemte visst å ta et skikkelig bilde av bodyen så det får bli dette her.
Så to bukse, også disse til JE i størrelse 86, men ribbene er såpass lange at han kan bruke de en stund bruker de med oppbrettede ribber foreløpig. Buksene er brukte og vasket så de ser litt rare ut her. Den turkise/røde har jeg sydd for å matche en genser kjøpt på kapp ahl, han har også flere gensere i disse fargene. Den orange har fått en matchende genser i samme stoffet som i bodyen over, men med orange ribbekanter. Genseren var til vask da bildene ble tatt. Kanskje jeg rekke å få tatt noen bilder neste gang den er i bruk:)Så et sett til AL. Likte godt mønsteret på denne tunikaen som var i det siste Ottobre. Jeg har laget den en del lengre enn i mønsteret og lagt til lange ribber nederst på ermene. Sydde denne i størrelse 110, AL bruker egentlig bare 104 enda, derfor ribbene på ermene så kan hun bruke den lenge:)
Kombinerte med brune tights. Også dette mønsteret er fra Ottobre har mare kantet nederst isteden for å falle. Alle stoffene er kjøpt hos Stoff 2000 i Danmark (jeg tok litt av der hihi)Jeg sydde også en orange velourbukse til tunikaen som kan erstatte tightsen når dagene blir litt kaldere. velouren har en helt herlig dypvarmorange farge som vises bedre i virkeligheten, også denne er kjøpt hos stoff 2000

Og så til slutt i dag en overall til en liten gutt på 3. Moren hans har "klaget sin nød" over at det er nesten umulig å finne slike bukser nå som han bruker størrelse 104. Så jeg sydden en til ham og den så ut til å falle i smak :) Velour fra Stoff 2000. Denne har glidelås i ryggen og har fått en orange stjerne applikert på foran.
Lange ribber så han kan bruke den lenge.
Det opprinnelige mønsteret er fra Ottobre. Da det bare gikk opp til 98, har jeg forstørret det en størrelse + rettet beina litt. Det opprinnelige mønsteret hadde slengfasong, noe som jon er kult, men ikke i tillegg til ribber :)

lørdag 1. august 2009

Stor og liten ugleveske

Her kommer to vesker jeg har sydd i sommer, beklager at bildene ikke er så bra det blåste så veldig da jeg skulle ta dem og så gadd jeg ikke prøve på ny senere LOL

Først en stor en, den ble nesten litt for stor, men jeg tror den kan funke til strandveske eller som handlenett. neste utgave blir nok litt smalere. mønsteret er fra stoff og stil. utsiden er i lin og innsiden i bomull, jeg har applikert en ugle på den ene siden.

Og så en liten. Lin utenpå denne også og bomull inni. også denne har fått en ugle til pynt. Mønsteret til denne er også fra Stoff og Stil.